Sağlık

Ayak Karıncalanması Neden Olur?

Ayak Karıncalanması Neden Olur? , Ayak Karıncalanması Nasıl Geçer?, Sağ Ayak Karıncalanması Neden Olur?, Ayak Karıncalanması İçin Hangi Bölüme Gidilmeli?

Bu yazımızda Ayak Karıncalanması Neden Olur? , Ayak Karıncalanması Nasıl Geçer?, Sağ Ayak Karıncalanması Neden Olur?, Ayak Karıncalanması İçin Hangi Bölüme Gidilmeli? gibi soruları cevapladık.

Ayak Karıncalanması Neden Olur?
Ayak Karıncalanması Neden Olur?

Ayak Karıncalanması Neden Olur?

Ayak karıncalanması neden olur? sorusu oldukça fazla merak edilen konular arasında bulunuyor. Hastaların bir çoğunda görülen ayak karıncalanması bazı durumlarda hissizleşme gibi sorunlara da yol açmaktadır genel olarak halk arasında çok ciddiye alınmayan bir belirti olarak görülmektedir ancak ciddi sonuçlara yol açabilen belirtiler arasında bulunuyor.

Diyabet: Kontrolsüz diyabet hastalığının ön planda görülen belirtileri arasında bulunuyor ayak karıncalanması ve uyuşması .

Tiroit Bozukluklar: Tiroit bozukluklardan kaynaklı olarak tiroit hormonun oluşan büyük değişiklikler sebebiyle ortaya çıkan belirtiler arasında yer almaktadır.

Böbrek Yetmezliği: Böbrek yetmezliği bulunan hastalarda kanda biriken maddelerin sinirler için toksik olarak kabul edilmesi sonucunda çok sık ortaya çıkan belirtiler arasında bulunuyor.

B12 Vitaminin Eksikliği: B12 vitamini sinirlerde  oldukça önemli vitaminler arasında bulunuyor b12 vitaminin eksik olması ayakta karıncalanmalara yol açmaktadır.

Şeker Hastalığı:  Vücutta Şeker oranın çok düşmesi yada yükselmesi durumunda ayakta karıncalanmalara hatta hissizleşmeye yol açabilmektedir.

Nörapati: Sinir hastalıklarından olan Nörapati hastalığı sık sık ayakta karıncalanmaya yol  açmaktadır.

  Koku Ve Tat Kaybı Neden Olur?

Beyin Enfeksiyonları: Beyinde oluşan enfeksiyonları sinirlerin doğru bir şekilde çalışmamasına neden olmaktadır bu sebepten ötürü vücudunuz size belirti olarak ayakta karıncalanma olarak belirtmeye çalışır.

Psikolojik Nedenler: Psikolojik olarak bir çok hastalık belirtisi görülebilmektedir ancak en çok görülen belirtilerin başında ayakta karıncalanma ve uyuşması gösterilmektedir.

Dolaşım Bozuklukları: Dolaşım sisteminde her hangi bir aksaklık sonucunda vücudunuzda ayak karıncalanması gibi belirtiler görünmeye başlayacaktır.

Ayak Karıncalanması Nasıl Geçer?

Ayak karıncalanması nedenleri öncelikle tespit edilmesi gerekmektedir eğer sık sık karıncalanma oluyor ve uyuşuyorsa öncelikle bir hekime danışmanız gerekmektedir. Ancak ara ara gelen bir karıncalanma varsa bunun sebebi yorgunluk olabilir.

Sıcak Yada Soğuk Suda Bekletme: Bir leğene bolca sıcak su koyun ve içerisinde 20 dakika gibi bir süre ayaklarınızı içeresinde bekletin kan dolaşımınınız yavaşlayacak ve karıncalanma dinecektir. sıcak su işleminde herhangi bir değişik olmazsa soğuk su ile deneyin ve aynı işlemleri uygulayın.

Ayakta oluşan karıncalanmayı tamamen kesmenizin bir yolu daha bulunmaktadır bunun başında yorgunluktan kaynaklı oluşan karıncalanmalar bulunuyor eğer düzenli olarak spor yapın bir süre sonra ayak bölgenizde bulunan kaslar güçlenecek ayakta bulunan karıncalanmada bu güçlenme ile son bulacaktır.

Ayak Karıncalanması İçin Hangi Bölüme Gidilmeli?

Ayak karıncalanmalarının oluşma şiddeti çok önemli sürekli olarak şiddetli bir şekilde karıncalanıyorsa bu durumla ilgili Nöroloji hekimine gidebilir ve gerekli testler yapıldıktan sonra size uygun tedavi yöntemi uygulayacağından emin olabilirsiniz.

  Dil Sararması Neden Olur?

Eğer çok çalıştığınızda oluşan bir karıncalanma söz konusuysa yukarda belirttiğimiz yöntemi kullanabilirsiniz.

Sağ Ayak Karıncalanması Neden Olur?

Sağ ayakta karıncalanmanın basit bir durum olmadığı aşikar bir çok sebepten kaynaklı olarak sağ ayağınızda karıncalanma hissi oluşabilir bunlar sık sık oluşuyor ise ve sebebini bilmiyorsanız bir hekime başvurmanız gerekmektedir.

Ayakkabılar: Yüksek topuklu ve ayaklarınızı sıkan ayakkabılar marton nöromasi adı verilen ayakların bileğinizde bulunan sinirin zarar görmesi ve kronik bir şekilde sağ ayak karıncalanmasına sebep olabilmektedir.

  • Dolaşım Sisteminde Oluşan Sorunlar
  • B12 Vitaminin Eksikliği
  • Şeker Hastalığı
  • Alkol Bağımlığı
  • Sinir Hastalıkları
  • Tarsal Tünel
  • Multipl skleroz
  • İlaçların Yan Etkileri
Puan Verpost

NedenOlur

Merhaba ben Samet. Sizler için birbirinden farklı bir çok kategoride neden olur sorularınıza yanıt için makaleler yazıyor. Burada neden olur sorusuna cevap bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu