Dil Sararması Neden Olur?
Dil Sararması Neden Olur?, Dil Sararması Nasıl Geçer?, Dil Sararması Bitkisel Çözüm?, Dil Sararmasına Hangi Doktor Bakar?
Bu yazımızda Dil Sararması Neden Olur?, Dil Sararması Nasıl Geçer?, Dil Sararması Bitkisel Çözüm?, Dil Sararmasına Hangi Doktor Bakar? gibi sorularınıza cevap verdik.
Dil Sararması Neden Olur? çeşitli rahatsızlık sonucu ortaya çıkan bir rahatsızlık olarak karşımıza çıkmaktadır. Görüntü bakımından oldukça rahatsız edici olan dil sararması insanların başına geldiğinde dil sararması neden olur gibi soruları sormaya başlıyor ve dil sararması nasıl geçer gibi araştırmalar yaparak çözüme kavuşturmaya çalışıyor.
Dil Sararması Neden Olur? genel olarak zararsız olsa da bazı durumlarda ciddi rahatsızlıkların hastalıkların belirtileri olarak karşımıza çıkmaktadır öncelikle dil sararması ortaya çıktığında sorunun neyden kaynaklı olduğunun bulunması gerekiyor bilinçsiz ilaç kullanımları rahatsızlığınızı azaltmak yerine çoğaltabilir hatta daha kötü bir hal almasına sebep olabilir.
Dil Sararması Neden Olur
Dil Sararması Nedir?
Dil üzerinde bulunan papilla çıkıntılarında oluşan renk değişimine verilen isimdir. Genel olarak geçici bir durum olarak karşımıza çıkmakta olan dil sararması nadir durumlarda belirti olarak da karşımıza çıkmaktadır. Rahatsızlık durumu belirlenmeden ilaç kullanımı sakıncalı ve tehlikeli bir durumdur daha önce bu rahatsızlığı yaşan insanların kullandığı ilaçları kullanarak geçmesini beklemeyin.
Dil Sararması Neden Olur?
Dil sararmasının nedenleri genellikle basit ve çözüme kavuşturulabilen rahatsızlıklar olarak karşımıza çıkmakta bunların başlıca sebebi kişisel hijyenden kaynaklı olmakla birlikte çeşitli rahatsızlıklarla da karşımıza çıkmaktadır.
Tütün Ürünlerinin Tüketimi: Tütün Ürünlerinin kullanımı içerisinde bulundurdukları toksin maddeler sebebiyle dilde renk değişimi görülmektedir. Oldukça sık görülen bir rahatsızlık olarak karşımıza çıkmaktadır.
Diş Macunun Yan Etkileri: Kullandığınız diş macununun içerisindeki kimyasal maddelere karşı vücudunuzun verdiği tepki olarak dil sararması karşımıza çıkmaktadır.
Ağız Hijyenine Dikkat Edilmemesi: Düzenli fırçalanmayan ve temizlenmeyen ağız çevresinde bakteriler büyümeye başlar bir süre sonra dilde sarı renkler oluşmasına neden olur.
Sarılık Hastalığı: Sarılık hastalığı vücutta bulunan bilirubin maddesinin kanda fazla olması sonucunda göz , dil ve cildin sarı renk almasına verilen isimdir.
İdrar Yolu Enfeksiyonu: İdrar yolunda oluşan enfeksiyon dilde sarı renk ve tabaka oluşmasına sebep olmaktadır.
Ağızın Açık Uyunması Ve Ağızdan Nefes Alınması: Ağızınız açık uyuyorsanız ve sürekli ağızdan nefes alıp veriyorsanız ağızınızda kuruluk meydana gelecektir bu sebepten dilinizde sararmalar görmeniz mümkün.
Mide Rahatsızlıkları: Midede oluşan enfeksiyonlar dilde sararma belirtisi olarak görülmektedir.
Dil Sararmasına Hangi Doktor Bakar?
Dil sararması ile karşılaşması sonucunda herkesin aklında hangi doktora başvurulması oldukça merak edilen sorular arasında bulunur. KBB bölümü hekimleri bakmaktadır. Eğer rahatsızlığın sebebi başka bir hastalığın belirtileri arasındaysa sizi başka bir hekime yönlendirecektir.
Dil Sararmasında Bitkisel Çözüm?
Dil Sararması yaşayan kişilerin ilk merak ettiği şeylerin başında bitkisel olarak nasıl çözebilirim gibi soruları sormaya başlıyor dilde oluşan sararmanın giderilmesinde etkili ürünleri aşağıda maddeler halinde belirttik.
Su İçmek: Tükürük bezlerinin yeterince tükürük salgılayamaması sonucunda dilde kuruluk görülür bu sebepten ötürü dilde sararmalar oluşur hiç bir şey kullanmadan önce düzenli olarak su içmeyi deneyin bir süre sonra dilinizdeki sarı rengin azaldığını göreceksiniz.
Aleo Vera Yağı: Aleo Vera yağı dilde sararmaya neden olan bakterilerin giderilmesinde oldukça etkili bir ürün olarak karşımıza çıkmaktadır. Bir yemek kaşığı ile jeli ağzınıza alın ve dilinizle temas ettirerek ağzınızda gargara yapın bir hafta her gün uyguladığınızda bir süre sonra sararmanın yok olduğunu göreceksiniz.
Hindistan Cevizi Yağı: Hindistan cevizinin içerisinde bulunan maddeler dilinizdeki bakterileri yağın içine hapsedecek ve dilinizdeki renk değişimini düzeltecektir. Bir yemek kaşığı ile ağzınıza Hindistan cevizi yağı alın ve gargara yapın yutmamaya gayret gösterin 3 dakika sonrasında tüküre bilir ve ağzını ılık su ile yıkayabilirsiniz.
Tuz: Tuz bakteriler için mükemmel bir yok edici olarak görülmekte bu sebepten ötürü dilinize bir miktar tuz koyun ve ıslattığınız diş fırçası ile yumuşak yumuşak fırçalayın bakterilerin oluşturduğu sarı renkteki ölü derileri yok edecektir. Fırçalama işleminden sonra ağzınızı ılık su ile güzelce yıkayın.